QUOTE VAN DE CHEF:

“Het gebruik van verschillende seizoensgebonden producten van onze zorgvuldig gekozen leveranciers geeft ons de mogelijkheid om onze gasten de meest verse producten te bieden die er beschikbaar zijn op de markt, terwijl we het milieu beschermen en een lage koolstofvoetafdruk behouden. Mijn passie is om mijn gasten de beste ervaring en een andere smaak van de gegrilde gerechten dan wat ze gewend zijn te bieden.”

Chef-kok van The Big Apple

MAAK KENNIS MET ONS RESTAURANT

The Big Apple Restaurant & Café is een Amerikaans grill restaurant, gelegen in het centrum van Amsterdam. Ons doel is om u de beste keuzes aan authentieke houtskool grillgerechten te bieden in een moderne plek met een gezellige sfeer. Wat betekent houtskool grill? Wanneer er gegrild wordt met houtskool wordt voornamelijk de directe grillmethode gebruikt. In dit geval wordt het eten direct geplaatst op de stralende hittebron om gekookt te worden. De hitte die gemaakt wordt door het koken brandt grillsporen op het eten en geeft een diepe smaak. Maar houtskool grill is niet alleen voor vlees bedoeld. Wat zachter voedsel zoals vis of groente hebben speciale voorbereiding nodig, en hierin kan een houtskool grill echt het verschil maken. Verder gebruiken we speciale stukjes rookhout op een houtskool grill om de aroma te verhogen en de smaak van de houtskool grill in uw gerecht te verrijken.

Waarom The Big Apple?

Het verhaal achter de naam van ons restaurant is simpel. We houden van gegrild vlees, en de inspiratie om een Amerikaans grill restaurant te openen kwam tijdens een van de zakenreizen van twee goede vrienden en mede oprichters van The Big Apple, naar Manhattan en New York City.
Kom langs en ervaar de waarlijk heerlijke selectie van houtskool gegrild vlees, zeevruchten en groenten. Wij houden ervan, en hopelijk zult u er net zo van genieten als wij doen.
We kijken ernaar uit om u te verwelkomen in The Big Apple.

Grilled Steak

SPECIAAL AANBOD:

AMERIKAANSE BBQ RIBS: 10.90

inclusief een salade en friet of rijst

PIRI PIRI KIP: 10.90

inclusief een salade en friet of rijst

RUMPSTEAK: 11.90

inclusief een salade en friet of rijst

FISH & CHIPS: 9.90

including a salad

TOETJE NAAR KEUZE & KOFFIE OF THEE: 6.00

tot 18:00

FOTO’S VAN ONZE LOCATIE

ONS MENU

Grilled King Prawns

€19.50

Rump Steak

€16.90

Roasted Buffalo Chicken Wings

€6.50

T-Bone Steak

€26

Mixed Fish Chef Selection

€6.50

Classic Angus Beef Burger

€12.50

Chicken Queasadillas

€14.50

Fillet Mignon

€26