ONS VERHAAL

The Big Apple Restaurant & Café is een Amerikaans grill restaurant, gelegen in het centrum van Amsterdam. Ons doel is om u de beste keuzes aan authentieke houtskool grillgerechten te bieden in een moderne plek met een gezellige sfeer. Wat betekent houtskool grill? Wanneer er gegrild wordt met houtskool wordt voornamelijk de directe grillmethode gebruikt. In dit geval wordt het eten direct geplaatst op de stralende hittebron om gekookt te worden. De hitte die gemaakt wordt door het koken brandt grillsporen op het eten en geeft een diepe smaak. Maar houtskool grill is niet alleen voor vlees bedoeld. Wat zachter voedsel zoals vis of groente hebben speciale voorbereiding nodig, en hierin kan een houtskool grill echt het verschil maken. Verder gebruiken we speciale stukjes rookhout op een houtskool grill om de aroma te verhogen en de smaak van de houtskool grill in uw gerecht te verrijken.

Waarom The Big Apple?


Het verhaal achter de naam van ons restaurant is simpel. We houden van gegrild vlees, en de inspiratie om een Amerikaans grill restaurant te openen kwam tijdens een van de zakenreizen van twee goede vrienden en mede oprichters van The Big Apple, naar Manhattan en New York City.

Kom langs en ervaar de waarlijk heerlijke selectie van houtskool gegrild vlees, zeevruchten en groenten. Wij houden ervan, en hopelijk zult u er net zo van genieten als wij doen.
We kijken ernaar uit om u te verwelkomen in The Big Apple.

QUOTE VAN DE CHEF:

“Het gebruik van verschillende seizoensgebonden producten van onze zorgvuldig gekozen leveranciers geeft ons de mogelijkheid om onze gasten de meest verse producten te bieden die er beschikbaar zijn op de markt, terwijl we het milieu beschermen en een lage koolstofvoetafdruk behouden. Mijn passie is om mijn gasten de beste ervaring en een andere smaak van de gegrilde gerechten dan wat ze gewend zijn te bieden.”

Chef-kok van The Big Apple

SPECIAAL AANBOD

Ons doel is om u een onvergetelijke ervaring aan te bieden door middel van houtskool gegrilde gerechten met een gezellig interieur en de sfeer van het geweldige Manhattan.

Onvergetelijke smaak van de houtskool grill

Speciale en diepe smaken van onze houtskool grill brengen u direct naar de sfeer van het geweldige Manhattan.

Geweldige locatie

We zijn gelegen in het centrum van Amsterdam, met een nette inrichting in de stijl van NYC.

Verse ingrediënten

We werken met de beste leveranciers in de Amsterdamse omgeving om u de beste kwaliteit van vers eten te bieden.

ONZE FILOSOFIE IS GEZOND ETEN IN EEN GEZELLIGE SFEER

CONTACT INFO

p: 020 223 8172
e: info@thebigapple.nl
w: www.thebigapple.nl

OPENING HOURS

12 p.m till 12 a.m

FOLLOW US